Rouw & verlies

Rouwproces

Verlies en rouw zijn onlosmakelijk verbonden met het leven, iedereen krijgt ermee te maken. Rouw wordt door iedereen anders beleefd. Het betreft altijd weer andere mensen en andere situaties. Gewoon worden doet het niet, want de pijn blijft, je kan alleen leren wat jouw vorm van rouw is en wat voor jou helpend is in jouw proces. 

Het is belangrijk om rouw goed te verwerken om psychische en lichamelijke klachten te voorkomen. Somberheid, schuldgevoelens, vermoeidheid, slaapproblemen en eetlustverlies horen er in eerste instantie bij. Dit kan erger worden in de loop van de tijd. Soms gaan de klachten over in een depressie, omdat het verlies te groot voelt en jij steun nodig hebt om dit proces goed te kunnen doorlopen.

Rouwen is een natuurlijk en persoonlijk proces en kan van ongeloof naar frustratie gaan. En kan ook van acceptatie naar zingeving en weer terug naar ongeloof schieten. Onverwerkte rouw, waaronder rouwontkenning, uitgestelde rouw en chronische rouw is belangrijk om te behandelen om verder te kunnen met het leven.

Rouw

Persoonlijke begeleiding

Als jij hiermee te maken hebt, bieden wij deskundige begeleiding om je te helpen omgaan met je gevoelens en het proces te doorstaan.
Rouw en verlieservaringen kunnen een grote invloed hebben op jouw leven en jouw functioneren. Wij zetten de Emotionally Focused Individual Therapy (EFIT) in en onderzoeken welke factoren voor jou geraakt worden bij je verlies. We bekijken welke gebieden meespelen en waar verlies in doorwerkt. We proberen te snappen hoe jij rouwt, hoe jouw hechting daarin meespeelt, wat je emoties zijn, waar er sprake is van verstoorde rouw en welke krachtbronnen jij kan inzetten.

Wees welkom

Het boek van Manu Keirse ‘Helpen bij verlies en verdriet’ kan je alvast een houvast geven bij de heftige pijn die je op dit moment kunt ervaren. Verder helpen wij jou om te leren leven mét verlies en hoe jij met jouw pijn en behoeften rekening kan houden. Wij bieden begeleiding op maat die jou helpt om het leven met verlies makkelijker te maken.

Individueel

art depicting human head with emotion depression m 2022 11 09 04 52 13 utc scaled 1

Aanhoudende spanningen, onrust, druk en stress in het dagelijks leven?

15.png

Paniek, schuld-en/ of schaamtegevoel? Gedachten die blijven hangen?

7 1

Verdrietig, hopeloos, somber, piekeren?
Geen zin of energie meer?

symbolic mental health matches 2022 11 02 19 10 52 utc scaled 1

Last van mentale,emotionele en fysieke overbelasting in je leven?

Ouders, kind, ziekte, handicap

Kind met een handicap of beperking?
Hoe om te gaan met de impact?

Ingrijpende gebeurtenisse

Levensveranderende ervaring meegemaakt die te vaak je dag negatief beïnvloedt?

Uitgebreid behandeld aanbod