Over ons

Kleinschalige EFT-praktijk

Welkom bij Pink&Petrol, een kleinschalige, onafhankelijke relatie- en psychologenpraktijk in Leidsche Rijn (Vleuten), regio Utrecht. Wij zijn Karlien Tarry-Kruger en Esther ten Velde, opgeleid aan de Universiteit van Utrecht, beiden ervaren psychologen (NIP) en relatietherapeuten met een passie voor de Emotionally Focused Therapy (EFT).

Over ons Karlien

Dit is Karlien

Ik ben Karlien (1976), psycholoog NIP, relatietherapeut en praktijkhouder samen met Esther. In mijn werk vind ik het belangrijk dat je met jouw verhaal of vraag bij mij terecht kunt. Samen met jou ga ik uitzoeken wat de logica is waarom je doet zoals je doet. Het proces van inzicht krijgen in wat je doet en waarin je vastloopt gaan we verhelderen door te kijken naar de vastlopende patronen of gedragingen (zelfverdedigingsmechanisme) hierin. Daarbij gaan we zien welk gedrag je iets oplevert of je belemmert en wat daarvan de functie kan zijn. Je zult gaan ervaren en voelen dat  bepaalde gevoelens en gedragingen niet altijd meer nodig zijn om te kunnen zijn wie je wilt zijn. En als je kan voelen dat je oké bent zoals je bent, hoef je geen schuldgevoelens meer te ervaren en hoef je je niet meer te verstoppen of misschien wel te denken dat je je aanstelt. Vanuit compassie en begrip voor jezelf ontstaat vrijheid om wat minder streng te zijn zodat het leven wat makkelijker te leven valt.

Voor mijn vak vind ik het leuk om podcasts te luisteren, interessante artikelen of boeken te lezen en webinars te volgen. Ik blijf graag op de hoogte dus.

Al 25 jaar ben ik gelukkig samen (19 jaar getrouwd) met mijn Engelsman en samen hebben we twee puberende jongens. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan gezellig samen zijn met mijn mannen en vriendinnen, spelletjes spelen en veel, vaak en hard lachen. Daarnaast ben ik een Netflixer pur sang en kan ik de dag niet afsluiten zonder het lezen van een goed boek.

Dit is Esther   

Ik ben Esther (1981), psycholoog, relatie- en systemisch therapeut en runningtherapeut. Na alles wat ik in mijn werkende leven heb gedaan en heb mogen ervaren, weet ik nu dat ik mensen echt wil begrijpen. Ik wil uitgebreid de tijd nemen om te voelen waar je telkens maar weer tegenaan loopt en waar je je zo ontzettend alleen en eenzaam in kunt voelen. Hulpvragen is dan bijna niet meer mogelijk door de schuld en schaamte die zich kan voordoen.

Ik wil samen met jou op zoek gaan naar de klachten, de steeds terugkerende patronen, de onderliggende hechtingspijn en om daarin te mogen voelen wat voor jou nodig is. Je laten ervaren dat je er niet meer alleen voorstaat en je laten zien dat je binnen je eigen mogelijkheden echt verandering kan aanbrengen.
Ik zelf weet hoe belangrijk het is om gevoelens en emoties te durven doorvoelen. Ik ben er van overtuigd geraakt dat trauma’s kunnen helen door het aangaan van veilige relaties.

Over ons Esther

Inmiddels ben ik al 17 mooie jaren samen met mijn man en hebben we twee prachtige dochters (8-11 jr). Sindskort is daar Jimmy de hond (bordercollie 1 jr) bijgekomen. Verder ben ik heel sportief en altijd buiten te vinden. Is het niet klimmen met mijn gezin (in de hal of op de rots), dan is het wel hardlopen of skeeleren met de hond. Ook ben ik een enorme bourgondiër.

Momenteel ben ik de opleiding Therapiehond aan het doen om Jimmy uiteindelijk in te kunnen zetten als therapiehond. Ik hoop dat Jimmy mij gaat ondersteunen bij mensen die onder andere trauma’s hebben opgelopen en/ of met andere therapie-ondersteunende activiteiten (AAT- wat is animal assisted therapy | Stichting AAT (stichting-aat.nl).

Onze start en werkwijze

Op professioneel gebied werken wij al geruime tijd samen bij huisartsenpraktijk De Weerark (De Meern). Bij de huisartsenpraktijk werd het ons snel duidelijk dat door het starten van onze eigen praktijk wij meer kunnen aansluiten en afstemmen op onze cliënten en snellere zorg kunnen leveren in deze overspannen GGZ-markt.
Wij zien binnen de huisartsenzorg hoelang de wachtlijsten zijn in de zorg en hoe vaak cliënten tegen aannamestops aanlopen waardoor er te lang gewacht moet worden op passende hulp. Met onze psychologenpraktijk Pink&Petrol proberen we met twee ervaren psychologen een extra aanbod te creëren binnen Leidsche Rijn en Utrecht.

Emotionally Focused Therapy

Vanaf 2019 zijn we begonnen met de basisopleiding Emotionally Focused Therapy voor relatietherapie, hebben de verdiepende opleiding gedaan en zijn nu ook gespecialiseerd in de individuele variant van de EFT, genaamd de EFIT.

De patiënten van De Weerark die wij hebben gezien, geven ons als feedback dat ze op ons kunnen bouwen en vertrouwen voelen om samen met ons onderliggende pijn te bekijken en daarmee de problemen aan te pakken.
Begin 2023 zijn wij dan ook enthousiast van start gegaan met onze relatie- en psychologenpraktijk Pink&Petrol en bieden we relatie- en individuele therapie.

Emoties, verbinding en steun vragen

In onze praktijk nemen we de tijd om jou en je emoties te begrijpen en te luisteren naar de diepere laag die je van binnen voelt. Dit doen wij door onze betrokken, intuïtieve en nieuwsgierige aanpak. Onze deskundigheid is gericht op het onderzoeken en uitzoeken van jouw klachten en deze zo te behandelen dat het jou weer verlichting geeft.

Bij relatietherapie gaan we aan de slag met de connectie tussen jou en je partner, familie of vrienden zodat je ontspanning en verkoeling in de relatie kan vinden. Binnen de romantische liefde geloven wij dat het komen tot liefdevol praten over hoe emotioneel te verbinden, hoe genegenheid en fysieke intimiteit beleefd wordt, hoe de zorg voor de ander ervaren wordt, leidt tot vertrouwen en zelfvertrouwen binnen de relatie.

We leren je om steun te vragen die past bij jouw specifieke situatie en behoefte. Dit alles om een diepere en veilige verbinding te creëren, nabijheid en betrokkenheid te voelen met en bij de ander en deze liefdevolle band tussen jou en je partner of andere relatie te versterken.

Wat bieden wij?

Wij begrijpen dat het vinden van de juiste hulpverlening een uitdaging kan zijn. Wij snappen ook heel goed dat het moed vergt en doorzettingsvermogen om in therapie te gaan.

Met onze persoonlijke aanpak – waarbij humor en zachtheid een belangrijk onderdeel zijn van onze stijl – staan wij voor je klaar om je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en ook in je emotionele en relationele uitdagingen.

Bij onze praktijk staat persoonlijke groei, open communicatie en veiligheid om te kunnen delen centraal. Oog voor jouw emotionele welzijn vinden wij belangrijk. We willen je volledig op je gemak laten voelen zodat je het beste uit jezelf kunt halen en kan  groeien op een manier die voor jou werkt. Wij zijn blij om te zien dat dit vaak lukt.

Wij creëren een ontspannen en vriendelijke omgeving om samen je eigen (nieuwe) verhaal te schrijven. Wij willen dat je jezelf kan zijn met zowel je zonnige kanten als je schaduwzijden. We bieden je een persoonlijke benadering aan binnen een kleinschalige opzet. Met onze betrokkenheid, openheid en ons enthousiasme hebben we zin om met je aan de slag te gaan….want wij hebben het leukste vak ‘ever’!

Ronald McDonald Kinderfonds

Maandelijks doneren wij €0,50 van ieder gesprek die wij hebben met onze cliënten aan het Ronald McDonald Kinderfonds (www.kinderfonds.nl) en steunen daarmee zieke kinderen en families om dicht bij elkaar te kunnen zijn. Ouders, broertjes en zusjes logeren op loopafstand van het ziekenhuis en op deze manier worden families een huiselijke ontspannen sfeer geboden om dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn. Dit is natuurlijk niet zomaar.

Ik (Esther) heb een dochter met het Moebius syndroom en de eerste acht jaar van haar leven heb ik veel in deze Ronald McDonald Huizen en huiskamers mogen logeren samen met mijn man en jongste dochter. We konden hierdoor dicht bij elkaar zijn op een andere plek. Hier zijn wij als gezin nog steeds erg dankbaar voor en heeft de heftige tijden dragelijker voor ons gemaakt.

Als dank en in overleg met mijn partner Karlien hebben wij besloten dit initiatief te gaan steunen. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, sponsors en donaties. Ook kunnen in de aangepaste vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds kinderen en jongeren die langdurig ziek zijn of een beperking hebben onbeperkt vakantie vieren. Kijk hiervoor op www.kinderfonds.nl.

Kinderfonds logo online 1

Hoezo Pink&Petrol?

In het zoeken naar een passende naam voor onze praktijk wilden we graag ‘out of the box’ denken. We wilden een naam die stoer en hip klinkt en tevens alles in zich heeft waar wij voor staan. Het is een naam die niet zozeer omschrijft wat we doen – die zijn er al zoveel – maar echt een merknaam zou kunnen worden. Beiden zagen we voor ons hoe onze therapieruimte in petrolkleuren eruit moest komen te zien en daar is de kleur oud-roze aan toegevoegd. Tijdens het brainstormen kwamen de kleuren pink en petrol dus voorbij.

We voelden dat in de naam Pink&Petrol fijn een mooi ritme zat en een goede alliteratie en zodoende was deze naam al snel beklonken. De betekenis van de kleuren omschrijft echt waar het bij ons omgaat.
Pink staat voor intimiteit, genegenheid, relatie, tederheid, romantische liefde en geluk. En Petrol staat voor betrokkenheid, intuïtie, ontspanning, heldere gedachten en verkoeling.
Precies waar het in ons werk over gaat, hoe wij willen zijn en wat we willen uitstralen. Soms is toeval geen toeval!

Waarom dit logo?

Ons logo hebben we zelf ontworpen. Soms draaien we zo vaak rond in cirkels, ervaren we telkens weer die pijn en zien we geen uitweg meer. Dit hebben we terug willen laten komen door het tekenen van de cirkels. De pijl laat zien dat er wél een uitweg is, door in therapie te gaan en je bewust te worden van je pijn en je mogelijkheden. De betekenis van de kleuren vonden we zo sprekend dat we dit wel terug moesten laten komen in ons logo. De verfstrepen laten zien dat wij ook buiten de lijntjes werken en zorg op maat bieden.

cropped 10. Relatie en psychologenpraktijk PinkPetrol 10 2