Individueel

Behandelaanbod ​

art depicting human head with emotion depression m 2022 11 09 04 52 13 utc scaled 1

Aanhoudende spanningen, onrust, druk en stress in het dagelijks leven?

15.png

Paniek, schuld-en/ of schaamtegevoel? Gedachten die blijven hangen?

7 1

Verdrietig, hopeloos, somber, piekeren?
Geen zin of energie meer?

symbolic mental health matches 2022 11 02 19 10 52 utc scaled 1

Last van mentale,emotionele en fysieke overbelasting in je leven?

Ouders, kind, ziekte, handicap

Kind met een handicap of beperking?
Hoe om te gaan met de impact?

Ingrijpende gebeurtenisse

Levensveranderende ervaring meegemaakt die te vaak je dag negatief beïnvloedt?

Individueel

Individuele problemen behandelen middels EFIT

Soms zit je niet lekker in je vel, voelt het alsof je vastzit en kan het leven zwaar aanvoelen. Dit kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten, waarbij je soms maar door blijft draaien in dezelfde terugkerende, negatieve patronen.

Wij zijn twee ervaren psychologen in Leidsche Rijn en bieden oriënterende gesprekken en therapieën aan voor als je je ontevreden of angstig voelt, paniek ervaart of als de stress de overhand begint te nemen. Ook mensen met hoogsensitiviteit (HSP) of de high sensation seekers (HSS), kunnen bij ons terecht. Het gevoel hebben dat je er maar niet uit lijkt te kunnen komen, tegen dezelfde dingen aanlopen of niet kunnen bedenken wat je wil met je leven, kan somberheid en depressieve klachten geven.

Dit kan leiden tot een alleen en eenzaam gevoel. Het gevoel dat je er altijd alleen voorstaat. Gevoelens van onbalans, spanningen, overbelasting, burnout of werkgerelateerde klachten kunnen je uitgeput doen voelen. Het alsmaar vechten tegen je eigen emoties en gedachten, kan er toe leiden dat je niet meer weet waar je moet beginnen om het aan te pakken.

We nemen je graag in behandeling als je vastloopt in het niet meer weten wat nou gezond gedrag is in eten of andere lichte verslavingen of als je andere zorgen hebt over je gezondheid. Wij onderzoeken samen met jou de oorsprong en verloop van je onzekerheid, je eigenwaarde en het negatieve zelfbeeld. De emoties die hierbij horen, worden door onze behandeling erkent en aangepakt, wat ertoe leidt dat de eventuele eenzaamheid en het alleen voelen naar de achtergrond gaat.

Als je ingrijpende gebeurtenissen hebt meegemaakt of als vroege ervaringen als kind nog steeds een rol spelen in je emotionele leven als volwassene, is een behandeling bij ons mogelijk. Denk hierbij ook aan rouw- en verliesverwerking, en dan niet alleen bij het overlijden van een belangrijk persoon, maar ook bij het hebben van een kind(je) met een beperking, ziekte, een (nog) onvervulde kinderwens of andere verliezen. Dit brengt enorme emoties teweeg, kan je leven flink op zijn kop zetten waarin je je door naasten niet altijd begrepen kunt voelen.

Ook vragen over de zin van het leven of grote veranderingen in levensfasen (voor het eerst aan het werk, samenwonen, trouwen, eerste kind, verhuizing, overgangsklachten, met pensioen of andere grote veranderingen) kunnen voelen als obstakels die overwonnen moeten worden. Door onze uitgebreide werkervaring en therapiemogelijkheden kunnen we je leren hoe je om moet gaan met deze obstakels.

Wij kunnen je helpen overzicht te creëren en behandelen datgene wat voor jou het meest belangrijk is. Bij ons ben je op de juiste plek om er iets aan te doen.
Mochten je klachten hier niet tussen staan en spreekt onze werkwijze je wel aan, neem dan gerust contact met ons op. Samen gaan we dan kijken wat het beste aansluit bij jouw vraag, klacht of probleem om weer in balans te komen.

Wij zijn opgeleid in de Emotionally Individual Focused Therapy (EFIT), dit is een therapievorm waarbij we jou helpen om je bewust te worden van je interne patronen. We beschermen onszelf vaak op dezelfde manier als we als kind hebben geleerd. Onze oude overtuigingen bepalen vaak mede hoe we ons voelen en gedragen bij stress en spanningen, depressieve klachten of andere psychologische problemen. Zelfs als deze beschermingsmechanismen nu niet meer helpen en je gevangen houden waardoor je niet meer bij je verlangen kan komen.

Verken je emotionele veld vanuit verbinding met jezelf

Met behulp van de hechtingstheorie maken we jouw innerlijke wereld logisch waardoor je je eigen gevoel, gedachten en gedrag gaat begrijpen. Hechting is je verlangen om de nabijheid te zoeken van belangrijke personen voor jou die je het gevoel geven dat ze er voor je zijn als je ze nodig hebt, waarbij je voelt dat je goed genoeg bent, waar jij bij hoort en door wie je je geliefd voelt.
De hechtingstheorie heeft als uitgangspunt dat de emotionele relatie met ouderfiguren in jouw jeugd, een voorspeller zijn voor relaties en verbinding in het verdere leven. Wij begeleiden jou in het zien en begrijpen waar jij uit contact gaat met jezelf en de ander en vastdraait in terugkerende patronen. Door te voelen wat je voelt en te snappen waar dat vandaan komt, helpen we jou om van een vaak defensieve en starre manier van denken naar een flexibeler perspectief te bewegen.
Door het verkennen van je emoties en je emotionele veld, veranderen we het beeld van jezelf en anderen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je op een nieuwe manier met jezelf en met belangrijke anderen kunt verbinden en je zelfvertrouwen en eigenwaarde kan ontwikkelen.

Wees welkom

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de stap te zetten om hulp te zoeken én je hoeft niet alleen verder te gaan in deze moeilijke periode. We verwelkomen je graag in onze praktijk en kijken er naar uit om samen met jou te werken aan een gezonder en fijner nu. 

Uitgebreid behandeld aanbod